Kan je anti-roos shampoo elke dag gebruiken?

Door: Erik
Geupdate op:

Zelf heb ik meer dan 12+ verschillende soorten anti roos shampoos getest en ben gaan kijken welke het beste was en of je ze dagelijks kon gebruiken.

Voor deze test ben ik me gaan focussen op de Andrelon anti roos shampoo, met de reden dat het de enige shampoo is die het verloop van de anti roos behandeling kan verbeteren. [1]

Dat wil niet zeggen dat andere shampoos niet werken, echter ging mijn voorkeur uit naar dit merk.

In het kort:

Ja, anti roos shampoo is geschikt voor dagelijks gebruik, mits je hoofdhuid niet al te droog wordt. Droge hoofdhuid veroorzaakt schilfers, met als gevolg extreem veel roos.

Inhoudsopgave

Mijn ervaring met het dagelijks gebruik van een anti roos shampoo

In het begin was ik een beetje sceptisch, want wie gebruikt nou dagelijks een anti-roos shampoo, maar toch zijn er best veel mensen die dit doen.

Dus bedacht ik me om dit ook te gaan testen. Hoewel ik er zelf een beetje tegen was, ging ik er wel voor om alles op alles te zetten. Want ja, ten slotte was ik degene die wou weten of het echt zou werken.

Ik ben nu ruim 5 weken bezig met het dagelijks gebruik van de Andrelon anti roos shampoo en kan je vertellen dat het echt een super shampoo is.

De shampoo ruikt fris, werkt goed en geeft ook nog eens snelle resultaten, maar koop dit alleen maar als je serieus bent over je haarroutine. Ik zie veel mensen geld uitgeven aan shampoos, zonder dat ze het echt gebruiken.

Alleen de droogte van de hoofdhuid kan slecht worden ervaren met deze shampo, dit kan opgelost worden met een conditioner.

Zelf gebruik ik de Olaplex Bond Smooth Conditioner. Deze conditioner is echt een wondermiddel voor mensen met een droge hoofdhuid.

Ik ben rond de 14e dag bewust begonnen met het dagelijks gebruiken van de conditioner als aanvulling, meestal ging dit goed, maar ik vergat af en toe om de conditioner te gebruiken.

Waarom ik de conditioner als aanvullend product heb gekozen, is omdat ik merkte dat mijn hoofdhuid vrij droog begon te worden.

Wanneer ik de conditioner erna gebruikte, was dit niet meer het geval en zag ik nog beter resultaat. Na ongeveer drie weken was al mijn roos volledig weg, deze dagen heb ik nooit meer last van een droge hoofdhuid. [2]

Dit komt door de conditioner als aanvullend product (denk ik).

Is het verstandig om dagelijks een anti roos shampoo te gebruiken?

Het is lastig te zeggen, maar over het algemeen is het afgeraden om dagelijks je haar te wassen met een anti roos shampoo.

Dit maakt je hoofdhuid erg droog, met als gevolg dat er schilfers ontstaan. Net als je een beetje resultaat begint te zien, wordt je hoofdhuid weer droog en ontstaan er schilfers.

Daaorm raad ik het persoonlijk af om anti roos shampoo dagelijks te gebruiken. Het werkt wel, maar dan moet je ook een goede conditioner er bij aanschaffen.

Zo voorkom je een droge hoofdhuid en verminder je roos. Echter kan het wel prijzig worden naarmate je het steeds vaker gebruikt.

Zelf was ik ongeveer 50 euro in vijf tot zes maanden kwijt, dit alleen aan de shampoo en conditioner.

Als je je dit kan veroorloven dan zou ik het zeker uitproberen, maar probeer wel telkens nieuwe producten uit, want zo kom je er het snelst achter wat het best voor jouw haartype werkt.

Raad ik het aan?

Nee, ik raad het niet aan om dagelijks een anti roos shampoo te gebruiken. Het is wel mogelijk, maar de gevolgen van een extreem droge hoofdhuid zijn vrij groot.

Tenzij je natuurlijk aanvullende producten gebruikt als een conditioner of haarmasker, zorg er dan wel voor dat je niet teveel shampoo gebruikt, want de ingrediënten in de shampoo veroorzaken vaak een droge hoofdhuid.

Dan bij je weer terug bij af, en dit wil je natuurlijk voorkomen. Zelf ben ik een fan van een milde shampoo of shampoos met natuurlijke ingredienten, deze zijn ook minder schadelijk voor je hoofdhuid. [3]

Voor- en nadelen van dagelijks shampoo gebruik

Dit zijn de voor- en nadelen van dagelijks shampoo gebruik.

Voordeel:

  • Snel resultaat
  • Elke dag schone haren
  • Frisse geur

Nadeel

  • Hoofdhuid wordt droog
  • Prijzig in de long run
  • Snel vermoeiende hoofdhuid [4]

Conclusie

Al met al, kan ik concluderen dat het gebruik van een anti roos shampoo veel effect heeft op de voortgang om roos tegen te gaan, maar kan wel helpen bij het verminderen.

Dit komt omdat er veel ingrediënten inzitten die voor een droge hoofdhuid zorgen.

Deze ingrediënten kunnen weliswaar goed verwijderd worden met shampoo, maar dit betekent ook dat je eventueel een conditioner of haarmasker moet aanschaffen.

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…