Kan je haarverf mixen?

Door: Erik
Geupdate op:

Zelf hebben we al meerdere keren verschillende kleuren haarverf gemengd en er is niets slechts uitgekomen. Zorg er wel voor dat je de juiste haarverf gebruikt en dat het van goede kwaliteit is.

In veel haarsalons zie je dat ze verschillende haarverven mengen om de juiste kleur te krijgen. Veel merken hebben niet de juiste kleur die de klanten willen en om dit te krijgen moet je wel haarverf mengen.

Als je niet weet of je haarverf mengbaar is met een ander merk, kun je altijd een klein beetje proberen voordat je alles mengt. Kijk wel uit dat het niet teveel gaat branden op je hoofdhuid want dit kan erg schadelijk zijn.

In dit artikel leggen we uit wat de bijwerkingen zijn van het mixen van haarverf en of het wel verstandig is.

Inhoudsopgave

Kan je haarverf 2 keer gebruiken?

haarverf

Ja, je kan haarverf 2 keer gebruiken, maar niet dezelfde dag. Zorg ervoor dat je de haarverf bewaart in een koelkast of ergens in een koude ruimte. Haarverf blijft ongeveer 4 tot 6 weken goed zolang je het goed bewaart.

Zelf hebben we haarverf ook 2 keer gebruikt en geen problemen mee gehad. Het beste is om een aantal dagen te wachten als je van plant bent om haarverf 2 keer te gebruiken.

Veel mensen gebruiken haarverf meerdere keren als ze het opnieuw willen verven.

Zorg er wel voor dat de haarverf niet bedorven is en hetzelfde eruit ziet als een nieuw pak uit de winkel.

Je haar kunt erg beschadigd raken als je je haar meerdere keren dezelfde dag verft. Het ligt ook aan wat voor soort haarverf je gebruikt.

In het geval van een semi-permanente haarverf kun je het wel twee keer dezelfde dag gebruiken. Let wel op dat je hoofdhuid niet beschadigd wordt of gaat branden.

Als dit het geval is dan raden we aan om het zo snel mogelijk eruit te spoelen en niet opnieuw te verven voor een aantal dagen tot het hersteld is.

Kan je haarverf mengen met conditioner?

Ja, je kunt haarverf mengen met conditioner. Het mengen van de conditioner en haarverf werkt precies hetzelfde als andere producten. Zorg ervoor dat je een klein kommetje gebruikt en het goed mengt voordat je het aanbrengt op het haar.

Veel mensen vragen zich af of dit beter is voor je haar als je conditioner mengt met haarverf. Het ligt er maar net aan wat voor soort conditioner gebruikt. Conditioners staan bekend om je haar te verzachten en glanzender te maken.

In het geval van het mengen met haarverf is dit inderdaad het geval. De haarverf zal je hoofdhuid minder beschadigen. Het is dus verstandig om haarverf te mixen met conditioner.

Dit is niet altijd nodig, omdat je ook conditioner kunt gebruiken na het verven van je haar. Erna gebruiken is de meest logische methode en ook het effectiefst.

Als je van plan bent om een conditioner te mengen met haarverf kun je dat zeker doen, maar erna een conditioner gebruiken is als nog essentieel.

Hoelang kun je haarverf bewaren?

haar-producten

Haarverf kun je ongeveer 3 jaar bewaren as het ongeopend is. Zodra het geopend is kun je het ongeveer 4 tot 6 weken bewaren. Haarverf dat je wilt bewaren moet je wel in een gesloten en droge ruimte zijn.

Gebruik nooit haarverf dat over de datum is. We zien veel mensen dit als nog doen omdat ze het zonde vinden van de haarverf, maar de effecten die je krijgt van bedorven haarverf is het zeker niet waard.

Je hoofdhuid kan extreem rood worden en daarnaast ook erg beschadigen. Dit is al een aantal keren gebeurt bij mensen die we kennen. Zorg er dus voor dat je altijd een nieuw pak haarverf koopt of er 1 gebruikt die nog niet over de datum is.

Haarverf dat je over hebt kun je bewaren in een droge ruimte. Dit blijft ongeveer 4 tot 6 weken goed. Je moet dit wel bewaren in een kommetje met folie erover heen.

Er mogen geen bacteriën bij komen die de haarverf zou kunnen bederven. Als je niet weet of je haarverf nog goed is, raden we je aan om een nieuwe aan te schaffen aangezien je het risico niet wilt nemen met bedorven haarverf.

Is het verstandig om haarverf te mixen?

Je moet alleen haarverf mixen als je zeker bent van de kleur die je wilt. Veel mensen mixen haarverf als ze een bepaalde kleur willen die niet te koop is. In dat geval is het verstandig om haarverf te mixen.

Maar in de meeste gevallen is het onnodig, omdat bijna alle kleuren te koop zijn. We zien ook bijna nooit mensen haarverf zonder reden mixen. Als je er geen verstand van hebt is het beter om er van af te blijven en niet te mixen.

Je kunt altijd een haarstylist vragen of je bepaalde haarverven kunt mixen. Zij hebben veel ervaring met het verven van haar en weten wel wat wel of niet kan.

Haarverf mixen doe je op eigen risico en als je hoofdhuid schade aan overhoudt is het zeker niet waard om zelf te proberen.

Is haarverf slecht voor je haar?

Nee, het kan wel zijn dat je hoofdhuid schade oploopt. Als dit gebeurt is meestal omdat je haar al beschadigd is. Bij mensen waar de hoofdhuid volledig gezond is, hoef je niet bang te zijn om schade op te lopen.

Vaak zie je dat haarverf schadelijk kan zijn, maar dat is alleen het geval bij mensen die hun haar regelmatig verven. Denk maar aan meerdere keren per maand of zelfs vaker.

Als je van plan bent om je haar eenmalig te verven hoef je niet bang te zijn om schade op te lopen, maar niet als de haar stylist een ander advies geeft.

Conclusie

Zoals je hebt gelezen is haarverf mixen mogelijk, maar of je het moet doen is een andere vraag. Als je van plant bent om een bepaalde kleur te krijgen door haarverf te mixen is dat zeker mogelijk.

Maar als je haarverf gaat mixen omdat je het leuk vindt, dan zouden we het niet aanraden. Als je meer wilt lezen over haar tips check onze blog hier.

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…