Tips voor een gezonde en stralende huid

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Tegenwoordig wil iedereen een mooie, gezonde en stralende huid. Toch weet niet iedereen wat je moet doen om een gezonde en stralende huid te krijgen. Daarom hebben we hieronder verschillende tips gegeven om je huid gezond en stralend te krijgen.

Inhoudsopgave

Raak je huid niet te veel aan

Doordat je de hele dag met je handen van alles aanraakt, komen er vele bacteriën op je hand. Zodra je dan weer aan je gezicht gaat zitten komen de bacteriën op je gezicht. Waardoor je dus sneller last krijgt van onzuiverheden. 

Verwijder je make-up voor het slapen

Je make-up van je gezicht afhalen voor het slapen is zeker belangrijk. Als je je make-up op je gezicht huid tijdens het slapen krijgen je poriën geen lucht meer. Op deze manier krijg je dus sneller last van onzuiverheden. Je poriën moeten namelijk ook voldoende kunnen ademen en dat lukt niet als je je make-up op je gezicht houdt. 

Hydrateren 

Een tip die iedereen je mee gaat geven voor een stralende huid is natuurlijk hydratatie. Je huid wordt een stuk stralender als je voldoende water drinkt. Door vocht te kort kan je huid namelijk ook heel droog worden en dus een stuk minder gezond en stralend. 

Masker

Neem af en toe een lekker maskertje. Een maskertje zorgt ervoor dat je huid weer wat meer ondersteunt wordt. Met een masker kan je huid weer terug in balans komen. Ook is het een goede tip om een masker in de nacht te laten zitten. Zo krijg je de volgende dag een stralende huid. 

Je huid scrubben 

Iets wat veel mensen vergeten is het goed scrubben van je huid. Je huid hoopt namelijk steeds meer dode huidcellen op. Doordat je je gezicht gaat scrubben zorg je ervoor dat de dode huidcellen van je huid worden gescrubt. Op deze manier krijg je weer een zogeheten nieuwe huid. 

Veelgestelde vragen

Wat is nou echt goed voor je huid?

Het allerbelangrijkste voor je huid zijn voldoende vitamines, antioxidanten en mineralen. 

Welk eten is slecht voor je huid?

Er zijn voldoende etenswaren die slecht zijn voor je huid, maar de grootste boosdoeners zijn veel suiker, alcohol, gefrituurde voeding en te veel zout. 

Werkt fruit voor een betere huid?

Je zou het niet zo snel denken, maar fruit is zeker goed om je huid te verbeteren. Toch is het niet waar dat elke fruitsoort helpt voor een betere huid. Mandarijnen, sinaasappels en tangerijn zorgen ervoor dat je huid wordt verbeterd en ook beschermt het je tegen de zon. 

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…