Wat is retinol en wat is het voordeel ervan?

Door: Erik
Gepubliceerd op:

retinol

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


In veel gezichtsverzorgingsproducten en dan met name producten om huidveroudering tegen te gaan, kom je het ingrediënt ‘retinol’ tegen. Hieronder vertellen we je wat retinol eigenlijk is en waar het goed voor is.

Inhoudsopgave

Retinol: wat is het?

Retinol is een vitamine A-soort. Deze vitamine zorgt ervoor dat huidveroudering wordt tegengegaan. Denk daarbij aan rimpels, pigmentvlekken en lijnen in het gezicht. Retinol kan hiervoor een oplossing bieden en zorgt ervoor dat de huid weer glad en stevig wordt. 

Wat zijn de voordelen van retinol?

Het grootste voordeel hebben we hierboven al benoemd: retinol gaat huidveroudering tegen. Daarnaast zitten er nog meer voordelen aan retinol verbonden, welke we hieronder voor je gaan opsommen.

  • Heb je last van acne? Dan kan retinol een goed middeltje voor jou zijn. Deze vitamine A-soort zal namelijk mee-eters en puistjes voorkomen. Het zal namelijk de dode huidcellen afvoeren waardoor de huid minder zal verstoppen. Ook zal retinol ervoor zorgen dat het talg kan worden afgevoerd, wat dus niet in de poriën blijft achterhaken waardoor er dus minder kans is op puistjes en mee-eters.
  • Retinol gaat huidveroudering tegen. Retinol zorgt er namelijk voor dat de huid weer soepeler, egaler en gladder wordt. Lijntjes zullen vervagen en ook pigmentvlekken zullen geleidelijk afnemen. Dit komt omdat retinol ervoor zorgt dat er collageen wordt aangemaakt.

Let op

Retinol zal dus én huidveroudering tegengaan én puistjes en mee-eters. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren. Toch is het belangrijk om wel op een aantal zaken te letten als je retinol gaat gebruiken.

Als je zwanger bent, wordt het afgeraden om producten met vitamine A te gebruiken. Daarnaast is retinol ook niet voor ieder huidtype weggelegd: soms kan het een irritatie veroorzaken. Het is daarom belangrijk om het gebruik van retinol op te bouwen. Ook moet je retinol niet overdag gebruiken. Wanneer je met retinol de zon ingaat, kan dit ook voor irritaties zorgen. Gebruik daarom retinol alleen in de avond en zorg ervoor dat je overdag jouw gezicht voorziet van een dagcrème met SPF.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak per dag moet je retinol gebruiken?

Het is belangrijk om het gebruik van retinol op te bouwen. Begin daarom met een keer per week en bouw het langzamerhand op naar een keer per dag. Gebruik retinol overigens alleen in de avonduurtjes; retinol in de zon kan voor irritaties zorgen.

Wat is het voordeel van retinol?

Retinol zal huidveroudering tegengaan, maar kan ook helpen tegen mee-eters en puistjes.

Is retinol schadelijk?

Retinol past niet bij ieder huidtype. In sommige gevallen kan het zelfs irritaties opleveren.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…