Wat is zilvershampoo en hoe werkt het?

Door: Erik
Gepubliceerd op:

beste zilvershampoo

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel. Zeg dus maar vaarwel tegen een gele of bruine gloed in je blonde of grijze haar. Maar, wat is zilvershampoo eigenlijk en hoe werkt het? We vertellen je hieronder meer.

Inhoudsopgave

Zilvershampoo, wat is het?

Zilvershampoo is een shampoo met pigment erin verwerkt. Vaak is dit een blauw of paars pigment. Deze pigmenten zorgen ervoor dat de koele toon van het haar naar boven komt en dat de gele ondertoon verdwijnt. Een zilvershampoo wordt daarom ook wel vaak een no yellow shampoo genoemd. 

Hoe werkt zilvershampoo?

Zoals net al werd benoemd zorgt een zilvershampoo ervoor dat de gele ondertoon verdwijnt en dat juist de koele ondertoon naar voren komt. Een zilvershampoo werkt overigens alleen op blond of grijs haar en geeft een nóg beter effect als het haar geverfd is. Maar, waarom worden er dan blauwe of paarse pigmenten in de shampoo verwerkt? Nou, dat zit zo: blauw en paars zijn de tegenovergestelde kleuren van geel en oranje. De paarse en blauwe pigmenten gaan dus de kleur van het geel en oranje tegen.

Hoe gebruik je zilvershampoo op de juiste manier?

Wanneer je voor de eerste keer zilvershampoo gaat gebruiken, kan het zijn dat je een tikkeltje huiverig bent. Je hoort namelijk weleens verhalen dat het haar paars wordt, of dat het juist helemaal geen effect heeft. Hoe je zilvershampoo op de juiste manier gebruikt, vertellen we je hieronder.

1. Stap onder de douche en maak het haar nat. Breng de zilvershampoo aan hoofdhuid en masseer de shampoo in het haar. Zorg ervoor dat er ook shampoo in de rest van het haar komt en vooral op delen waarvan jij wil dat ze wat koeler worden.

2. Laat de zilvershampoo eventjes intrekken. Hoelang je dit moet doen, hangt af van de shampoo. Lees daarom altijd de instructies van de shampoo door. Hoe langer je het in laat trekken, hoe meer effect het zal geven. Probeer het daarom gewoon eens een paar keer uit en kom erachter wat voor jou de beste inwerktijd is. Heb je het iets te lang laten intrekken met als gevolg dat het haar paars is geworden? Geen paniek, was het haar gewoon weer een paar keer uit met gewone shampoo.

3. Voor een optimaal resultaat kun je ongeveer twee keer per week de shampoo gebruiken. Zo voorkom je dat de gele gloed terug kan komen. Je kunt tussen de wasbeurten door zilvershampoo gewoon afwisselen met een gewone shampoo.

Veelgestelde vragen

Is zilvershampoo schadelijk voor het haar?

Een zilvershampoo is niet schadelijk voor het haar, tenzij de zilvershampoo natuurlijk vol zit met slechte ingrediënten zoals sulfaten en siliconen.

Kun je ook zilvershampoo op bruin haar gebruiken?

Heb je in jouw bruine haar geverfde blonde plukjes? Dan kun je ook met een zilvershampoo de koele toon naar voren kunnen brengen.

Hoelang moet je zilvershampoo laten intrekken?

Het verschilt hoelang je zilvershampoo in moet laten trekken. Bij de ene shampoo is dat één minuut, terwijl dat bij de andere tien minuten is. Lees daarom altijd van tevoren de gebruiksaanwijzing door.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen

Deze tekst gaat over het belang van scheerschuim. Zo weet je precies waarom deze voor velen vanzelfsprekende stap in het scheren, nou eenmaal zo belangrijk is.

In deze blogpost gaat het over de verschillende stappen uit een skincare routine. Zo weet jij precies wat voor verschillende stappen in huidverzorging er zijn.

In deze blogpost wordt uitgelegd hoe je jouw nagels kunt ontdoen van gellak of nepnagels. Zo kun je weer jouw natuurlijke nagels rocken óf ze klaar maken voor de volgende set nagels!

sporters

Haarverzorging voor sporters is essentieel vanwege uitdagingen zoals zweet, chloor, zout water en blootstelling aan de elementen. Basisverzorging omvat regelmatig wassen met geschikte shampoos en conditioners, terwijl specifieke strategieën zoals het dragen van een badmuts of het gebruik van leave-in conditioners kunnen helpen bij specifieke situaties. Kies natuurlijke haarverzorgingsproducten die passen bij jouw haartype en behoeften voor gezond en sterk haar, zelfs tijdens het sporten.

stralende huid voeding

Voor een stralende huid zijn voedingsstoffen als vitamines A, C, E, mineralen zoals zink en selenium, en omega-3 vetzuren essentieel. Water houdt de huid gehydrateerd. Eet groenten, fruit, vette vis en noten, en vermijd suiker, bewerkte voeding, sommige zuivelproducten, alcohol en cafeïne voor een gezonde huid.

zwanger

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om je haar zorgvuldig te verzorgen. Gebruik milde en veilige haarproducten zonder sulfaten en parabenen, was je haar regelmatig, vermijd agressieve stylingtools en chemicaliën zoals haarkleurmiddelen tijdens het eerste trimester. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet met essentiële voedingsstoffen en hydrateer je haar met maskers. Hormonale veranderingen kunnen haaruitval veroorzaken, maar dit is meestal tijdelijk. Raadpleeg een arts voor aanhoudende haarproblemen.