Wat te doen tegen pluizig droog haar?

Door: Erik
Gepubliceerd op:

Het is één van de grootste frustraties van veel mensen: haar dat een eigen leven aan het leiden is.

Droog en pluizig haar is absoluut een frustratie Het voelt niet fijn aan, het geeft een warrige indruk en bovendien is het zo goed als onmogelijk om veel leuke dingen met jouw haar te doen.

Ben jij iemand die ook vaak last heeft van wat we frizzy haar noemen? Dan ben je vast op zoek naar tips om je uit de brand te helpen.

Hoe maak je van jouw kapsel een gladde en controleerbare coupe?

Gelukkig zijn er wel wat tips om je te helpen.

De snelste manier is een shampoo kopen dat specifiek gericht is voor pluizig droog haar, en daarnaast een conditioner of haarmasker erbij te gebruiken.

Inhoudsopgave

Wat is dat eigenlijk pluizig haar?

Pluizig haar is een beestje dat we onder heel wat namen kennen. We noemen het frizzy hair, vlassig haar, fluffy haar en natuurlijk spreken sommigen ook van een ontploft kapsel.

Het komt allemaal op hetzelfde fenomeen neer: er zijn plukjes haar die weerstand blijven bieden en fiere uitsteeksels in het kapsel vormen.

Pluizig haar hangt dan ook erg vaak samen met zeer droog haar of met beschadigd haar.

Concreet werkt het op de volgende manier. Je haar droogt uit en breekt daarom gemakkelijker af.

De kortere haartjes steken uit het kapsel uit omdat ze geen tegengewicht hebben om natuurlijk te vallen.

Jouw haar zoekt wanhopig naar een manier om meer vocht op te nemen maar droogt in heel dat proces net sneller uit.

Je kapsel komt in een vicieuze cirkel terecht die eindigt bij het fenomeen van de pluizige haren.

Wat zijn de oorzaken van droog en pluizig haar?

Heb hebben van droog en pluizig haar kan komen door heel wat verschillende oorzaken.

Het kan zijn dat je gewoon pech hebt en jouw haar van nature vrij droog is. Ook wie krullend of dun haar heeft loopt een verhoogd risico op droog haar.

De kans is echter groter dat jouw haar droog en pluizig aanvoelt door andere omstandigheden.

Zo kan haar droog en pluizig aanvoelen door overmatig gebruik van een föhn, een krultang of een stijltang. De hitte die deze apparaten uitstralen droogt jouw haar uit.

Ook het consequent verven van jouw haar of te veel permanenten laten plaatsen zorgen ervoor dat jouw haar beschadigingen oploopt.

Beschadigd haar is dan weer op zijn beurt een gateway naar pluizig haar.

Ook als je te veel in de zon hebt gelopen of net te veel chloor hebt opgenomen door te zwemmen kan je haar pluizig worden.

Paradoxaal genoeg kan ook winters weer ervoor zorgen dat jouw haar frizzy wordt. De lucht is immers kouder en met de verwarming op de hoogste stand is de lucht ook droger.

Ten slotte is het ook belangrijk om jouw haar te verzorgen met de juiste producten die bij jouw haartype passen. Doe je dat niet? Dan kan je droog en pluizig haar krijgen.

5 Manieren om pluizig haar tegen te gaan

Heb je veel last van ontploft haar? Dan zijn de volgende tips wat je zeker in het achterhoofd moet houden.

Doe het even natuurlijk

Snel je haar nog stijlen of krullen voor je de deur uit gaat. Dat is natuurlijk heel verleidelijk.

Als je echter voorgoed afscheid wilt nemen van jouw pluizige haardos is het slimmer om deze apparatuur af en toe links te laten liggen. Ga eens meer voor een natuurlijke look.

Gebruik je ze toch? Dan kan je best kiezen voor een vrij lage stand op de hitteschaal. Dezelfde raad kan trouwens gegeven worden voor de föhn.

Spring gewoon iets vroeger in de douche en laat je haar natuurlijk opdrogen. Ook een mooi resultaat en veel gezonder voor je haardos!

Natte haren? Niet kammen!

Natte haren kammen verloopt een stukje vlotter dan droge haren kammen. Toch is het een goed idee om van die natte haardos af te blijven.

Dat komt omdat haar kwetsbaar is als het nat is. Het breekt sneller af en we weten ondertussen dat beschadigde haren aanleiding geven tot frizzy hair.

Daar moet wel bij gezegd worden dat wie krullend haar heeft best wel blijft kammen met nat haar. Doe dit echter zo voorzichtig mogelijk en best met een grove kam.

Spring niet te vaak onder de douche

Of doe dat wel maar zorg er dan voor dat jouw haren niet nat worden. Haar moet eigenlijk maar twee à drie keer per week gewassen worden.

Te vaak wassen zorgt voor droog haar en dus ook voor die pluizige coupe die je wilt vermijden.

Bovendien zorgt te vaak wassen er ook voor dat jouw haar sneller vet wordt.

Kies voor de juiste haarverzorging

De juiste haarverzorging gebruiken is iets dat de logica zelve zou moeten zijn. Toch zijn er nog altijd heel wat mensen die dat niet doen.

Je hebt er die hun haar enkel met shampoo wassen en de conditioner links laten liggen.

Geen goed plan. Je hebt er die kiezen voor haarproducten die niet aansluiten bij hun haartype. Ook dat is niet de juiste keuze.

Er is een reden dat producten op de markt worden gebracht specifiek voor bepaalde haartypes!

Let op de borstel

Ook iets wat veel mensen niet per se beseffen: de borstel is van tel en de ene borstel is de andere niet.

Als je last hebt van pluizige haren is het een goed idee om te kiezen voor een houten kam of borstel.

Hout is immers een materiaal dat er nooit voor kan zorgen dat jouw haar statisch wordt.

Bovendien gebruik je ook best een borstel die is aangepast aan jouw haartype. Wil je weten wat de beste kam of borstel voor jouw stijl is? Dan kan je zeker bij jouw kapper terecht.

Conclusie

We hopen dat je nu een beter idee hebt van wat je kan doen om pluizig haar tegen te gaan.

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…