Zo maak je jouw make-upkwasten schoon

Door: Erik
Gepubliceerd op:

make-upkwasten schoonmaken

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Wie wel van een make-upje houdt kent ook de keerzijde ervan: je moet regelmatig jouw make-upkwasten schoonmaken om viezigheden in de kwast én dus ook op jouw gezicht te voorkomen. Hoe je het beste jouw make-upkwasten moet schoonmaken en hoe vaak je dat moet doen, zetten we hieronder voor je op een rij.

Inhoudsopgave

Schoonmaken met een milde shampoo

Het schoonmaken van jouw make-upkwasten is makkelijker dan je denkt. Het enige dat je nodig hebt is een milde shampoo. Laat de gootsteen of een emmertje vollopen met warm water en doe hier een drupje van de shampoo bij. Maak vervolgens de kwasten schoon in het sopje en je zult verstelt staan hoeveel viezigheden ervan afkomen. 

Je kunt jouw hand gebruiken om de kwast goed schoon te maken. Maak bijvoorbeeld rondjes op jouw handpalm terwijl jij jouw hand onder water houdt. Je kunt ook een speciaal schoonmaakmatje gebruiken: deze kun je in het water leggen en hier wrijf je de kwast overheen. Binnen no time zullen jouw kwasten schoon zijn. Het is wel belangrijk om de shampoo goed uit te spoelen – je wil natuurlijk niet dat de shampoo op jouw gezicht komt.

Schoonmaken met een brush cleanser

Je kunt ook een brush cleanser aanschaffen. Dit is een schoonmaakmiddel dat speciaal is ontwikkeld om jouw make-upkwasten schoon te maken. Je hoeft simpelweg wat brush cleanser te sprayen op de kwasten en vervolgens maak je het droog met een doek. 

Make-upkwasten drogen

Het is belangrijk om na het schoonmaken de make-upkwasten te laten drogen aan de lucht. Houd er wel rekening mee dat dit een tijdje kan duren. Maak dus niet jouw kwasten schoon terwijl jij je diezelfde avond nog moet gaan opmaken. Je kunt wel met een droge en schone doek de kwasten zo veel mogelijk afdrogen. 

Leg de make-upkwasten neer op een droge en schone doek. Zet de kwasten niet rechtop, want dan kan het water in de haartjes blijven zitten en kan ook de lijm van de kwast worden aangetast.

Hoe vaak make-upkwasten schoonmaken?

Je zult je vast afvragen hoe vaak je jouw make-upkwasten moet schoonmaken. Als je dagelijks make-upkwasten gebruikt, is het eigenlijk ook de bedoeling dat je na iedere schoonmaakbeurt de kwasten schoonmaakt. Maar zeg nou zelf: dat doet niemand. Toch zijn er ook veel mensen die hun make-upkwasten nog nooit hebben schoongemaakt. In dat geval is het belangrijk om daar verandering in te brengen, want hoe schoner jouw make-upkwasten zijn, hoe schoner jouw huid zal zijn.

Het is daarom belangrijk om sowieso om de week jouw make-upkwasten schoon te maken. Hoe vaker je dit bij zal houden, hoe minder werk je ervoor nodig hebt én hoe schoner jouw huid zal worden.

Veelgestelde vragen

Met welk schoonmaakmiddel kan ik mijn make-upkwasten schoonmaken?

Je kunt jouw make-upkwasten schoonmaken met een klein beetje milde shampoo. Doe wat shampoo bij lauw water en maak in dit sopje jouw kwasten schoon. Je kunt ook een brush cleanser gebruiken.

Hoe laat ik mijn make-upkwasten na het schoonmaken drogen?

Het is belangrijk dat je de make-upkwasten laat drogen aan de lucht. Leg de kwasten neer op een doekje en zet ze niet rechtop.

Wat is de beste manier om make-upkwasten te bewaren?

Het is belangrijk om jouw make-upkwasten op een droge, en nog belangrijker: schone plek te bewaren.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…