De voordelen van een zilvershampoo

Door: Kimberly
Gepubliceerd op:

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het gebruik van zilvershampoo niet begrijpen. Daarom hebben wij hieronder een paar voordelen voor je opgeschreven over het gebruik van zilvershampoo.

Inhoudsopgave

Neutraliseert je haar

Het grootste voordeel van zilvershampoo is dat het de kleuren in je haar neutraliseert. Je ziet vaak bij blond of grijs haar dat het oranje of geel kan uitslaan. Dat kan komen door verschillende factoren. Denk daarbij aan de zon, het ontkleuren van je haar of door het huidvet van de hoofdhuid. Een zilvershampoo heeft een speciale paarse kleur die ervoor zorgt dat je gele gloed wordt geneutraliseerd. Een zilvershampoo heeft namelijk een koele kleur die helpt om de warme tinten uit je haar te halen. 

Kan op elk haartype

Je zou denken dat je zilvershampoo alleen maar kan gebruiken op blond of grijs haar. Toch is dat niet altijd het geval. Er zijn namelijk ook mogelijkheden voor mensen om zilvershampoo te gebruiken als je donkerder haar hebt, vooral als je highlights hebt gezet. Donker haar kan namelijk ook warme tinten hebben die een groene of gele gloed kunnen bevatten. Zilvershampoo kan er dus ook bij donker haar voor zorgen om de warme tinten eruit te halen. Het kan wel zijn dat je het effect van zilvershampoo op donker haar minder goed ziet dan op blond of grijs haar. Zilvershampoo is namelijk in eerste instantie gemaakt voor mensen met grijs haar. 

Te gebruiken op verschillende manieren

Zilvershampoo is op veel verschillende manieren te gebruiken. Veel mensen denken dat je het alleen maar kan gebruiken als normale shampoo. Hiermee wordt bedoeld dat je je haar nat maakt, zilvershampoo in je haar doet en het meteen weer uitspoelt. Toch zijn er nog andere manieren om zilvershampoo te gebruiken. 

Je kan er namelijk ook voor kiezen om de zilvershampoo op droog haar in te brengen. Je verdeelt je haar in tweeën en masseert de zilvershampoo eerst door het onderste gedeelte van je haar en vervolgens ook door het bovenste gedeelte van je haar. Als je de zilvershampoo door je hele haar hebt verdeeld, laat je het ongeveer een kwartiertje intrekken. Na een kwartiertje spoel je het uit je haar en ga je verder met het gebruiken van de conditioner en de rest van je doucheroutine. 

Ook een manier voor het gebruiken van zilvershampoo is het onder de douche langer te laten intrekken. Je maakt je haar dus gewoon nat en masseert de zilvershampoo over je hele haar. Vervolgens doe je een knotje in je haar en laat je de zilvershampoo ook weer een kwartiertje intrekken. Na een kwartiertje spoel je de zilvershampoo weer uit en ga je verder met je haarroutine.

Iedereen heeft een ander haartype, daarom kan het zijn dat zilvershampoo op droog haar beter bij je vriendin werkt dan bij jou. Het is dus verstandig om erachter te komen welke manier voor jou werkt om het beste resultaat eruit te halen. 

Reinigt je haar

Zilvershampoo zorgt er niet alleen voor dat de warme tinten uit je haar gaan, maar zilvershampoo reinigt ook je haar. Veel mensen denken dat je na het gebruik van zilvershampoo nog een keer je haar moet wassen met ‘normale’ shampoo. Gelukkig zitten er in zilvershampoos ook producten die je haar reinigen net als alle andere soorten shampoos.

Toch is het wel belangrijk dat je je haar niet te vaak wast met zilvershampoo. Dat komt doordat zilvershampoo sterker reinigt dan een normale shampoo. Dat houdt dus in dat je haar er een stuk droger door kan worden, aangezien gezonde huidvetten worden beschadigd bij het dagelijks gebruik van zilvershampoo. 

Veelgestelde vragen

Hoe vaak mag je zilvershampoo gebruiken?

Het is verstandig om je haar met zilvershampoo om de 2 wasbeurten te gebruiken. Te vaak je haar wassen met zilvershampoo kan je haar beschadigen. Het wordt dus aangeraden om zilvershampoo één keer in de week te gebruiken.

Kan je haar paars worden van zilvershampoo?

Het is niet gebruikelijk dat je haar paars wordt van zilvershampoo. Toch kan het wel gebeuren zodra je de zilvershampoo te lang laat intrekken. Je hoeft je er gelukkig geen zorgen over te maken. Zodra je je haar daarna weer gaat wassen, gaat de paarse kleur er weer uit. 

Welke zilvershampoo is het beste?

Iedereen heeft een ander haartype, daarom kan het zijn dat sommige zilvershampoo niet goed werkt op jouw haar. Het is dus belangrijk om er zelf achter te komen welke zilvershampoo voor jou werkt. Wil je weten welke zilvershampoos het beste zijn? Kijk dan even naar de blog van beste zilvershampoo

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…

De beste tips voor het gebruik van zilvershampoo

Zilvershampoo wordt steeds populairder onder de mensen met blond haar. Er zijn ook veel verschillende manieren waarop je zilvershampoo kan gebruiken. Toch weet niet iedereen welke manieren je hiervoor hebt….