Haarborstel schoonmaken: zo pak je het aan

Door: Erik
Gepubliceerd op:

haarborstel schoonmaken

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Heb jij weleens jouw haarborstel schoongemaakt? Zo niet: dan is het tijd om nú in de benen te gaan en jouw borstel te gaan schoonmaken. Want sta eens stil bij het idee dat je elke dag jouw haarborstel gebruikt. Daar zullen een boel bacteriën, losse haren, resten van stylingsproducten en andere viezigheden in ophopen. En dat terwijl je diezelfde borstel ook gebruikt om jouw schoongewassen haren door te borstelen. Redenen genoeg dus om de haarborstel eens schoon te maken, maar hoe?

Inhoudsopgave

1. Haal eerst alle haren en pluisjes uit de borstel

Voordat je aan de grote schoonmaakbeurt van jouw borstel kunt beginnen, is het natuurlijk belangrijk om de haren uit de borstel te verwijderen. Misschien doe je dit al standaard na iedere borstelbeurt, dan ben je goed bezig. Wanneer je dit niet doet, is het belangrijk om de haren uit de borstel te halen. Het is belangrijk om alle haren eruit te halen. Vervolgens kun je de pluisjes weghalen die zich vaak ophopen rondom de punten van de borstel.

2. Haal het vuil weg met een sopje

Maak vervolgens een sopje met lauw water en doe hier wat shampoo of soda bij. Zorg ervoor dat de shampoo of de soda goed is opgelost in het water. Leg vervolgens jouw borstel in het sopje en laat het even lekker weken. Je zult al gauw merken dat er aardig wat viezigheden naar boven zullen drijven. Laat de borstel er voor een uurtje in zitten.

3. Haal de viezigheden weg tussen de punten van de borstel

Tussen de punten van de borstel kunnen nog wat viezigheden achterblijven. Haal deze weg. Je kunt dit makkelijk doen met je vingers, of gebruik desnoods een pincet om de viezigheden er tussen weg te plukken.

4. Spoel de borstel af en laat drogen

Ziet jouw borstel er al een stuk schoner uit? Dat is fijn. Nu is het belangrijk om de borstel af te spoelen, want je wil natuurlijk niet dat er nog resten soda of shampoo achterblijven in jouw borstel. Vervolgens kun je de borstel laten drogen op een droge en schone doek. Leg de punten naar beneden, zodat er geen water blijft staan in de borstel zelf.

Punten van aandacht

Voordat je aan de slag gaat met schoonmaken, is het belangrijk om jouw haarborstel goed onder de loep te nemen. Heb je een borstel met een kussentje? Dan is het verstandig om deze borstel niet volledig onder te laten dompelen: er zal ook water achter het kussentje komen te zitten, wat er lastig uit gaat. Zorg er dus voor dat je alleen de punten van de borstel onder water zet.

Het is ook opletten geblazen met houten haarborstels. Deze kun je natuurlijk niet urenlang in een sopje laten liggen weken, aangezien de kwaliteit van de borstel dan achteruitgaat. 

Ben je van plan om soda te gebruiken voor het schoonmaken? Houd er dan rekening mee dat je geen sopje moet maken in jouw aluminium gootsteen: soda zal het aluminium namelijk aantasten.

Veelgestelde vragen

Waarom moet je een haarborstel schoonmaken?

Er blijven allerlei viezigheden achter in een haarborstel als je het dagelijks gebruikt. Denk maar aan vet van de hoofdhuid, restjes van stylingsproducten, stof en losse haren.

Hoe vaak moet je je haarborstel schoonmaken?

Maak jouw haarborstel sowieso eens in de maand grondig schoon.

Wanneer is mijn haarborstel aan vervanging toe?

Je merkt vanzelf als jouw haarborstel aan vervanging toe is, bijvoorbeeld wanneer de haartjes krom gaan staan. Het is overigens goed om ieder halfjaar een nieuwe haarborstel te kopen uit hygiënisch oogpunt.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
sporters

Haarverzorging voor sporters is essentieel vanwege uitdagingen zoals zweet, chloor, zout water en blootstelling aan de elementen. Basisverzorging omvat regelmatig wassen met geschikte shampoos en conditioners, terwijl specifieke strategieën zoals het dragen van een badmuts of het gebruik van leave-in conditioners kunnen helpen bij specifieke situaties. Kies natuurlijke haarverzorgingsproducten die passen bij jouw haartype en behoeften voor gezond en sterk haar, zelfs tijdens het sporten.

stralende huid voeding

Voor een stralende huid zijn voedingsstoffen als vitamines A, C, E, mineralen zoals zink en selenium, en omega-3 vetzuren essentieel. Water houdt de huid gehydrateerd. Eet groenten, fruit, vette vis en noten, en vermijd suiker, bewerkte voeding, sommige zuivelproducten, alcohol en cafeïne voor een gezonde huid.

zwanger

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om je haar zorgvuldig te verzorgen. Gebruik milde en veilige haarproducten zonder sulfaten en parabenen, was je haar regelmatig, vermijd agressieve stylingtools en chemicaliën zoals haarkleurmiddelen tijdens het eerste trimester. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet met essentiële voedingsstoffen en hydrateer je haar met maskers. Hormonale veranderingen kunnen haaruitval veroorzaken, maar dit is meestal tijdelijk. Raadpleeg een arts voor aanhoudende haarproblemen.

natuurlijke oliën voor het haar

Natuurlijke oliën zoals kokos-, argan- en jojobaolie zijn top voor je haar. Ze voeden, geven glans, en beschermen tegen schade. Gebruik ze als masker of conditioner, afhankelijk van wat je haar nodig heeft. Ze zijn veel beter dan synthetische producten die vaak schadelijk zijn. Kies de juiste olie voor jouw haartype en experimenteer gerust met mengsels voor het beste resultaat.

In deze blogpost worden de invloeden van het weer op de huid laten zien. Ook worden er tips gedeeld, zodat je weet wat je hiertegen kan doen.

De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…