Haarborstel schoonmaken: zo pak je het aan

Door: Erik
Gepubliceerd op:

haarborstel schoonmaken

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Heb jij weleens jouw haarborstel schoongemaakt? Zo niet: dan is het tijd om nú in de benen te gaan en jouw borstel te gaan schoonmaken. Want sta eens stil bij het idee dat je elke dag jouw haarborstel gebruikt. Daar zullen een boel bacteriën, losse haren, resten van stylingsproducten en andere viezigheden in ophopen. En dat terwijl je diezelfde borstel ook gebruikt om jouw schoongewassen haren door te borstelen. Redenen genoeg dus om de haarborstel eens schoon te maken, maar hoe?

Inhoudsopgave

1. Haal eerst alle haren en pluisjes uit de borstel

Voordat je aan de grote schoonmaakbeurt van jouw borstel kunt beginnen, is het natuurlijk belangrijk om de haren uit de borstel te verwijderen. Misschien doe je dit al standaard na iedere borstelbeurt, dan ben je goed bezig. Wanneer je dit niet doet, is het belangrijk om de haren uit de borstel te halen. Het is belangrijk om alle haren eruit te halen. Vervolgens kun je de pluisjes weghalen die zich vaak ophopen rondom de punten van de borstel.

2. Haal het vuil weg met een sopje

Maak vervolgens een sopje met lauw water en doe hier wat shampoo of soda bij. Zorg ervoor dat de shampoo of de soda goed is opgelost in het water. Leg vervolgens jouw borstel in het sopje en laat het even lekker weken. Je zult al gauw merken dat er aardig wat viezigheden naar boven zullen drijven. Laat de borstel er voor een uurtje in zitten.

3. Haal de viezigheden weg tussen de punten van de borstel

Tussen de punten van de borstel kunnen nog wat viezigheden achterblijven. Haal deze weg. Je kunt dit makkelijk doen met je vingers, of gebruik desnoods een pincet om de viezigheden er tussen weg te plukken.

4. Spoel de borstel af en laat drogen

Ziet jouw borstel er al een stuk schoner uit? Dat is fijn. Nu is het belangrijk om de borstel af te spoelen, want je wil natuurlijk niet dat er nog resten soda of shampoo achterblijven in jouw borstel. Vervolgens kun je de borstel laten drogen op een droge en schone doek. Leg de punten naar beneden, zodat er geen water blijft staan in de borstel zelf.

Punten van aandacht

Voordat je aan de slag gaat met schoonmaken, is het belangrijk om jouw haarborstel goed onder de loep te nemen. Heb je een borstel met een kussentje? Dan is het verstandig om deze borstel niet volledig onder te laten dompelen: er zal ook water achter het kussentje komen te zitten, wat er lastig uit gaat. Zorg er dus voor dat je alleen de punten van de borstel onder water zet.

Het is ook opletten geblazen met houten haarborstels. Deze kun je natuurlijk niet urenlang in een sopje laten liggen weken, aangezien de kwaliteit van de borstel dan achteruitgaat. 

Ben je van plan om soda te gebruiken voor het schoonmaken? Houd er dan rekening mee dat je geen sopje moet maken in jouw aluminium gootsteen: soda zal het aluminium namelijk aantasten.

Veelgestelde vragen

Waarom moet je een haarborstel schoonmaken?

Er blijven allerlei viezigheden achter in een haarborstel als je het dagelijks gebruikt. Denk maar aan vet van de hoofdhuid, restjes van stylingsproducten, stof en losse haren.

Hoe vaak moet je je haarborstel schoonmaken?

Maak jouw haarborstel sowieso eens in de maand grondig schoon.

Wanneer is mijn haarborstel aan vervanging toe?

Je merkt vanzelf als jouw haarborstel aan vervanging toe is, bijvoorbeeld wanneer de haartjes krom gaan staan. Het is overigens goed om ieder halfjaar een nieuwe haarborstel te kopen uit hygiënisch oogpunt.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…