Hoe Lang Blijft Een Shampoo Goed?

Door: Erik
Geupdate op:

Hoe lang blijft een shampoo eigenlijk goed? Dat is een vraag die we vaak horen, maar vaak is het een beetje vaag.

Daarom hebben we 25+ flessen shampoo vergeleken van verschillende supermarkten en de houdbaarheidsdatums vergeleken.

De gemiddelde fles shampoo blijft gemiddeld 12 maanden goed. Zelfs shampoo flessen die al wat langer in de winkel liggen blijven vaak 12 maanden houdbaar.

Afhankelijk van het merk natuurlijk.

  • De langste houdbaarheidsdatum is exact 24 maanden.
  • De kortste houdbaarheidsdatum is exact 6 maanden.

Laten we dieper duiken in de wereld van shampoos.

Kan een shampoo over de datum gaan?

Ja, shampoo kan over de datum gaan, maar dit is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals we hierboven al zeiden, blijft gemiddeld een shampoo 12 maanden goed. Maar dit is onder perfecte omstandigheden.

Vaak is niet te zien of een shampoo over de datum is. – Wanneer er geen houdbaarheidsdatum op de fles staat (wat vaak wel moet) weet je niet of het nog wel goed is.

Aan de geur van de shampoo te ruiken, kan je soms al een beetje inschatten of het nog goed is. Zo ruikt een shampoo over de datum vaak wat sterker en zuurder.

Maar dan nog: het is maar afwachten of de shampoo wel of niet over de datum is.

Hoe herken je of een shampoo over de datum is?

Wanneer je een fles shampoo koopt, zit er meestal op de achterkant een houdbaarheidsdatum. Maar dit is niet altijd het geval.

Als er geen houdbaarheidsdatum op de shampoo staat, is het verstandig om deze eerst goed te bekijken voordat je hem opent. Vaak zit er wel een batchnummer of code op de achterkant.

Op deze manier kan je de data terug vinden bij de fabrikant.

Hoe contacteer je de fabrikant?

Als je de contactgegevens van de fabrikant hebt, kan je ze altijd bellen of e-mailen. Zij kunnen je vertellen hoe lang hun shampoo gemiddeld goed blijft.

Sommige fabrikanten geven ook een langere houdbaarheidsdatum dan de gemiddelde 12 maanden.

Meestal staat op de verpakking van het product wel of er contactgegevens van de fabrikant opstaan. Zo niet, dan kan je ze vaak vinden op hun website.

Als je de contactgegevens niet hebt, kan je altijd zoeken op het internet. Vaak staan er reviews van consumenten op verschillende websites.

Is het verstandig om de shampoo na de houdbaarheidsdatum nog te gebruiken?

Nee, het is niet verstandig om de shampoo na de houdbaarheidsdatum te gebruiken. De kans is dan groot dat hij over de datum is en je haar er niet prettig bij zal voelen.

Als je toch besluit de shampoo te gebruiken, kan het zijn dat je haar gaat jeuken of dat het irritant aanvoelt. In het ergste geval kan je haar beschadigd worden.

Probeer altijd de shampoo voor houdbaarheidsdatum op te maken. Zo voorkom je het hele probleem.

Gevolgen van shampoo na houdbaarheidsdatum

Natuurlijk zijn er gevolgen van shampoo na houdbaarheidsdatum. Zo kan je haar beschadigd raken, maar ook jeuken of in sommige gevallen puistjes veroorzaken.

Dit zijn veelvoorkomende problemen:

Zorg er dus altijd voor dat je de shampoo opmaakt voordat de houdbaarheidsdatum verstreken is. Zo voorkom je onnodige problemen.

Wat moet je doen met shampoo dat over de datum is?

Shampoo dat over de datum is, kan je het beste weggooien. Dit is niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van anderen.

Shampoo dat over de datum is, kan “kankerverwekkend” zijn. Daarom is het belangrijk om het weg te gooien. Lees het hier

Het kan ook je haar beschadigen. Dit is dus niet iets waar je mee moet experimenteren.

Weggooien is dan ook altijd de beste optie.

Hoe lang blijft een shampoo ongeopend goed?

Als de fles shampoo nog ongeopend is, dan blijft hij ongeveer 2 jaar goed. Na het openen is de houdbaarheid beperkt tot 6 maanden.

Wil je shampoo langer bewaren?

Als je shampoo wil bewaren, dan kan je hem het beste in een donkere plek in de kelder. Op deze manier kan hij tot 3 jaar goed blijven.

Als je hem in de koelkast zet, dan kan hij tot 6 maanden lang bewaard worden.

Zorg ervoor dat je fles altijd goed gesloten is, anders gaat de shampoo schimmelen.

Zelf bewaar ik mijn flessen shampoo in de kelder, en hierdoor blijven ze ongeveer 2 jaar lang goed.

Probeer flessen shampoo samen met conditioners te kopen. Zo krijg je de beste korting.

Sommige winkels geven zelfs tot wel 50% korting op conditioners als je ze koopt in combinatie met de beste budget shampoo bijvoorbeeld.

Al met al, is het dus belangrijk om goed op de houdbaarheidsdatum van shampoo te letten.

Conclusie

Aan het einde van de dag is het dus belangrijk om te weten wanneer je shampoo over de datum gaat, en of deze nog wel te gebruiken is.

De gemiddelde fles shampoo blijft 12 maanden goed, dus gebruik deze ook volledig voordat het over de datum gaat.

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
Scheerkwast

Scheerkwasten zijn niet makkelijk te kiezen. Er zijn heel veel scheerkwasten die allemaal weer andere kwaliteiten hebben. De ene heeft weer ander haar dan de ander. En ook hebben ze…

Baardtrimmer

Een goede baard- en huidverzorging is erg belangrijk. Het hebben van een goede baardtrimmer kan daarbij niet ontbreken. Door het hebben van een goede trimmer beschadigt de huid niet, maar…

glycerine zeep

Er is niks belangrijker dan goed voor jezelf zorgen. Van heerlijke body butter tot lekkere douchegel waarmee je jezelf kan verwennen. Naast dat het belangrijk is om jezelf te verwennen,…

beste shampoo voor pluizig haar

Ben je op zoek naar de 8 beste shampoos voor pluizig haar? Zorg er dan voor dat je één van de onderstaande shampoos kiest, want zodra je een shampoo koopt…

beste luizenshampoo

Onze selectiecriteria Als je op zoek bent naar een luizenshampoo dan zit je op dit artikel goed. De volgende producten zijn allemaal van de beste merken die er verkrijgbaar zijn….

Olaplex 3 Review

Last van beschadigd haar? Maak je geen zorgen, er is nog hoop. Olaplex 3 review: mijn ervaring en is het waard? Olaplex 3 is een nieuwe behandeling die jouw haren…