Jouw haar verzorgen op vakantie: tips

Door: Erik
Geupdate op:

haar verzorgen op vakantie

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Op vakantie kunnen we heerlijk genieten van de zon en de zee. Toch zal ons haar hier niet zo van kunnen genieten, want ons kapsel kan er behoorlijk wat schade van oplopen. Het haar kan namelijk uitdrogen als het vaak wordt blootgesteld aan de zon en de zee. Het is daarom belangrijk om tijdens jouw vakantie veel aandacht te besteden aan het haar. Welke tips je hierbij kunnen helpen, zetten we hieronder voor je op een rij.

Inhoudsopgave

Tip 1: Bescherm het haar tegen zonnestralen

Het is belangrijk om verzorgingsproducten in huis te halen die het haar beschermen tegen zonnestralen. Waar je zonnebrand op de huid smeert, moeten er ook producten in het haar worden gesmeerd om de zon te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan een voedende haarolie of een leave-in conditioner. Je hebt ook speciale, zogenoemde protection sprays.

Tip 2: Gebruik een haarmasker

Op vakantie mag jouw haar wel wat extra verzorging gebruiken. Gebruik daarom tijdens het wassen van jouw haar een haarmasker, zodat jouw haar extra gehydrateerd wordt. Schaf natuurlijk wel de juiste haarmasker aan met voedende ingrediënten dat jouw haar een extra boost zal geven.

Tip 3: Doe het haar in een vlecht

Ga je regelmatig zwemmen in de zee, of staat er veel wind? Dan is de kans groot dat je terugkomt met een haardos vol met knopen. Om deze knopen – en heel veel moeten borstelen om vervolgens achter te blijven met een droog kapsel – te voorkomen, is het belangrijk om jouw haar in een vlecht te doen. Zo blijft jouw haar onbeschadigd én mooi tijdens jouw vakantie.

Tip 4: Gebruik crème op je hoofdhuid of draag een hoed

Ook de hoofdhuid mag niet worden vergeten tijdens de zomerse dagen. Want ook de hoofdhuid kan verbranden, zonder dat je het doorhebt. Er bestaan verschillende crèmes of oliën die speciaal zijn ontwikkeld voor de hoofdhuid, met SPF erin verwerkt. Breng deze producten aan op de scheiding en je zult voorkomen dat jouw hoofdhuid zal verbranden. Je kunt jouw hoofdhuid natuurlijk ook beschermen met een hoed of een pet.

Tip 5: Kleur behouden 

Heb jij geverfd haar? Dan wil je natuurlijk dat de kleur zo goed mogelijk wordt behouden, ook op vakantie. De zon en het zoute water van de zee kunnen deze kleur nog weleens doen veranderen. De kleur kan namelijk minder worden en jouw haar kan nóg meer uitdrogen door de zon, aangezien het ook al is uitgedroogd door het verven. Om de kleur te behouden, is het belangrijk om de juiste haarproducten in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan een voedende zilvershampoo die ervoor zorgt dat jouw haar geen gele gloed krijgt.

Veelgestelde vragen

Is de zon slecht voor je haar?

De zon kan je haar uitdrogen waardoor het vatbaarder is om af te breken. In de zomer vraagt je haar dus meer verzorging.

Waarom wordt je haar lichter door de zon?

Door de uv-stralingen van de zon kan jouw haar verkleuren. Het pigment zal namelijk minder worden, en tegelijkertijd wordt jouw haar ook droger waardoor het ook lichter wordt.

Is zout water slecht voor je haar?

Waar zout water goed is voor de huid, is zout water slecht voor het haar. Zout water zal namelijk jouw haar uitdrogen.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…