Mee-eters verwijderen én voorkomen: hier lees je het

Door: Erik
Gepubliceerd op:

mee-eters verwijderen

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Waarschijnlijk heeft iedereen er weleens mee te maken (gehad): mee-eters. De zwarte, vervelende puntjes in het gezicht. Hieronder vertellen we je hoe je deze mee-eters kunt verwijderen en hoe je ze het beste kunt voorkomen.

Inhoudsopgave

Zo herken je mee-eters

We benoemen het net al even kort, maar mee-eters kun je herkennen aan hun zwarte kleur. Toch zijn niet alle mee-eters zwart. Ze kunnen namelijk ook wit zijn. Zwarte mee-eters zijn open, terwijl witte mee-eters gesloten zijn. Mee-eters zijn overigens over het algemeen erg klein: ze zijn vaak maar een paar millimeter groot. Toch kan zo’n kleine mee-eter voor behoorlijk wat belemmering zorgen. 

Een mee-eter die niet weggaat, zal alleen maar meer talg en viezigheden op zich krijgen. Wanneer dit niet wordt opgelost kan er een pukkel op de mee-eter ontstaan. Het is belangrijk om deze pukkel niet uit te knijpen, aangezien de kans bestaat dat je dan meer pukkels zal krijgen.

Mee-eters: hoe komen ze daar?

Mee-eters zijn eigenlijk verstopte poriën en komen vooral voor op de neus of op het voorhoofd. Poriën kunnen verstopt raken doordat er vuil, vet of andere viezigheden in kunnen komen. Deze verstopte poriën worden vervolgens mee-eters. Mee-eters kunnen eigenlijk bij iedereen voorkomen, maar kunnen vooral ontstaan in de puberteit.

Mee-eters ontstaan dus vooral bij een grote hoeveelheid aan talg en viezigheden wat in de poriën komt. Dit kan onder andere veroorzaakt worden door een ongezonde leeftijd of make-up, maar kan ook komen door jouw hormonen. Het kan ook zijn dat je de verkeerde verzorgingsproducten gebruikt. Sommige verzorgingsproducten zijn juist erg agressief, waardoor jouw huid als reactie juist meer talg gaat aanmaken. Bovendien kunnen mee-eters ook een gevolg zijn van een aandoening.

Manieren om mee-eters te verwijderen

Je zult je nu vast afvragen hoe je van mee-eters af kunt komen. Mee-eters gaan namelijk meestal niet vanzelf weg. Veel mensen knijpen een mee-eter uit, maar dat kun je maar beter niet doen – hoe satisfying het ook kan zijn. Probeer daarom de onderstaande methoden eens uit.

  • Neusstrip: Bij de drogist kun je neusstrips kopen die speciaal zijn bedoeld om mee-eters te verwijderen. Het is belangrijk dat je zowel de strip als de neus natmaakt met water, en vervolgens de neusstrip op de neus plakt. Laat de strip voor de aanbevolen tijd zitten en verwijder vervolgens de neusstrip. Dit kan even pijn doen, maar als je eenmaal de strip hebt verwijderd zul je zien hoeveel mee-eters er zijn vrijgekomen.
  • Exfoliëren: Het is belangrijk om jouw huid te reinigen met een exfoliant. Een exfoliant zal dode huidcellen verwijderen en zorgt ervoor dat het bovenste laagje van jouw huid schoongemaakt wordt. Kies voor een exfoliant met het ingrediënt salicylzuur: dit zal de viezigheden van de poriën verwijderen. 
  • Comedonenlepel: Je kunt mee-eters – ook wel comedonen genoemd – verwijderen met een speciale lepel. Zo’n comedonenlepel is een lepeltje met aan het einde een opening. Hiermee kun je als het ware de mee-eters ‘wegschrapen’ uit de neus.

Mee-eters voorkomen

Fijn om te weten hoe je mee-eters kunt verwijderen, maar misschien nóg wel fijner om te weten hoe je zo’n mee-eter voorkomt. 

Mee-eters worden veroorzaakt door vuil dat zich in de poriën ophoopt. Het is dus belangrijk om vuil op de huid te voorkomen. Hoe je dat doet? Door het gezicht goed te verzorgen en te reinigen. Reinig twee keer per dag het gezicht, in de avond en in de ochtend. Gebruik ook tijdens het reinigen een goede exfoliant en breng vervolgens een voedend serum en crème aan. Zorg ervoor dat je de juiste verzorgingsproducten in huis haalt. De juiste volgorde van gezichtsverzorging vind je hier

Veelgestelde vragen

Kun je een mee-eter zelf uitknijpen?

Het wordt afgeraden om mee-eters zelf uit te knijpen. Hiermee kun je de huid beschadigen en kan het zijn dat je juist meer mee-eters krijgt.

Hoe kom je van mee-eters af?

Het is belangrijk om jouw gezicht goed te verzorgen en te reinigen. Ook een exfoliant kan helpen. Bovendien kun je een neusstrip of een comedonenlepel gebruiken om mee-eters te verwijderen.

Waarom ontstaan mee-eters vooral op de neus?

De haarzakjes op de neus zijn niet zo diep, waardoor ze gevoeliger zijn om sneller verstopt te raken. Dit kan voor mee-eters zorgen.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…