Wat is de juiste volgorde voor gezichtsverzorging?

Door: Erik
Gepubliceerd op:

gezichtsverzorging volgorde

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


We moeten zuinig zijn op onze huid. Onze huid zal de invloeden van buitenaf beschermen en daarom is het belangrijk dat we onze huid sterk en soepel moeten houden. Een goede gezichtsverzorging is hierbij van groot belang. Toch is het verzorgen van ons gezicht niet een van de makkelijkste taken. Zo zijn er veel verzorgingsproducten die je in huis moet halen, en deze moet je ook nog eens in de juiste volgorde gebruiken.

Inhoudsopgave

1. Cleanser

Een van de belangrijkste stappen in de gezichtsverzorgingsroutine, is het schoonmaken van de huid. Gedurende de dag krijgt jouw gezicht behoorlijk wat te verduren: denk maar aan het produceren van vet, olie en invloeden van buitenaf. En als je make-up draagt, moet je natuurlijk ook jouw gezicht schoonmaken. Als je niet jouw gezicht schoonmaakt, kunnen al deze viezigheden ophopen en vervolgens voor oneffenheden veroorzaken. Kies voor een cleanser die past bij jouw huid: kies in ieder geval niet voor een agressieve cleanser. 

2. Toner

De tweede stap is het gebruiken van een toner. Een toner zal de laatste beetjes viezigheden weghalen en zal meteen de pH-waarde op peil houden. Daarnaast zal een toner de porien ook minder groot maken en zal het zorgen voor een stralende huid. Ook zal een toner ervoor zorgen dat de volgende verzorgingsproducten beter worden opgenomen in de huid.

3. Exfoliant

Nogmaals een belangrijke stap in jouw gezichtsverzorgingsroutine: het gebruiken van een exfoliant. Een exfoliant haalt de dode huidcellen weg en zorgt ervoor dat jouw huid altijd gezond blijft. Een exfoliant zal daarnaast ook de poriën minder wijd maken, kan roodheid verminderen en puistjes tegengaan. Het is belangrijk om de gebruiksaanwijzingen wel bij de hand te houden: de meeste exfolianten kun je beter niet iedere dag gebruiken, of moet je van tevoren opbouwen.

4. Serum

Heb jij last van een huidprobleem, bijvoorbeeld van roodheid of ouderdomsplekjes? Dan kun je een serum aanbrengen die hier speciaal voor bedoeld is. Een serum is een vloeibaar goedje en kan tot diep in de huid doordringen voor optimaal resultaat. Het is belangrijk om te kiezen voor een serum dat past bij jouw huid. Op die manier bescherm jij jouw huid goed.

5. Oogcrème

De hele huid van het gezicht is gevoelig, maar de huid rondom de ogen al helemaal. Dit is een dunne huid en daardoor extra kwetsbaar voor irritaties of oneffenheden. Een oogcrème kan deze kwaaltjes voorkomen door de huid net dat kleine extraatje te geven. 

6. Dagcrème met SPF of nachtcrème

De laatste stap in jouw gezichtsverzorging is het aanbrengen van dag– of nachtcrème. Het is belangrijk dat je kiest voor een dagcrème met SPF. SPF is de afkorting voor ‘sun protection factor’ en zal jouw huid dus beschermen tegen de zonnestralen. Vooral wanneer je gebruikmaakt van een exfoliant is het belangrijk om een crème te gebruiken met SPF, aangezien de dode cellen van de huid wordt verwijderd. Bovendien is het belangrijk om een crème met SPF niet alleen in de zomer te gebruiken, maar ook in de winter. De zon schijnt namelijk altijd.

Extra opties

Je kunt jouw gezicht een extra boost te geven. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een gezichtsmasker. Een gezichtsmasker kan jouw huid een oppepper geven en problemen beter aanpakken. Bovendien zal een masker ervoor zorgen dat jouw huid weer helemaal egaal en gevoed wordt.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om ná de dag- of nachtcrème nog een extra olie aan te brengen, wanneer je bijvoorbeeld last hebt van een droge huid. Waarom je deze per se na de dag- of nachtcrème moet aanbrengen? Een crème kan namelijk niet goed doordringen als deze pas na de olie wordt aangebracht.

Zo belangrijk is een juiste gezichtsverzorging

We willen natuurlijk allemaal rondlopen met een stralende, glanzende huid. Een juiste gezichtsverzorging is hierom erg belangrijk. Een huid krijgt veel te verduren gedurende de dag en moet daarom de juiste middeltjes aangebracht krijgen. Hiermee houd je de huid gezond, soepel en mooi. De bovenstaande producten kun je dus in huis halen om de juiste, effectieve gezichtsroutine te creëren. Zeg maar hallo tegen een gezonde huid!

Veelgestelde vragen

Wat moet eerst: een serum of crème?

Het is belangrijk om eerst een serum aan te brengen en daarna pas de moisturizer, oftewel een dag- of nachtcrème.

Kan je een exfoliant iedere dag gebruiken?

Het is belangrijk om het gebruik van een exfoliant op te bouwen. Gebruik de exfoliant daarom in het begin niet iedere dag, maar bouw het langzaam op van een paar keer per week naar – als het nodig is – iedere dag. Als je een normale huid hebt, is het niet nodig om iedere dag een exfoliant te gebruiken. 

Kun je je gezicht wassen met alleen water?

Het gezicht wassen met alleen water is niet voldoende. Water zal vet en viezigheden namelijk niet weghalen, een cleanser doet dit wel. Wel moet je een cleanser in veel gevallen nog afspoelen met water.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…