Niacinamide: wat is het en wat zijn de voordelen ervan?

Door: Erik
Gepubliceerd op:

niacinamide en de voordelen

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Wanneer je aandacht schenkt aan jouw gezichtsverzorgingsroutine, stuit je gegarandeerd op het ingrediënt ‘niacinamide’. Tegenwoordig vind je dit ingrediënt in veel verschillende verzorgingsproducten terug en dat is niet voor niets: er zitten namelijk een boel voordelen verbonden aan niacinamide. Wat niacinamide precies is en welke voordelen je kunt verwachten, bespreken we hieronder.

Inhoudsopgave

Niacinamide: wat is het?

Niacinamide is een vitamine, en om precies te zijn de vitamine B3. Vitamine B3 komt van nature niet voor in het lichaam, maar het is wel goed om dit vitamine op je huid te smeren of binnen te krijgen dankzij voeding. Dit vitamine heeft namelijk heel wat voordelen voor jouw huid.

Niacinamide en de voordelen ervan

We sommen de meest grootste voordelen van niacinamide hieronder voor je op.

  • Niacinamide zal ervoor zorgen dat de huid letterlijk zal gaan stralen, omdat het vocht in de huid beter wordt vastgehouden. En je hoeft niet te denken dat de huid gaat stralen van vettigheid; niacinamide houdt juist de talgproductie op peil en zorgt er dus voor dat het minder vettig wordt. Niacinamide is dus ideaal voor de droge huid.
  • Daarnaast zal niacinamide de poriën kleiner maken. Wanneer je last hebt van grote poriën kan dat erg vervelend zijn; viezigheden kunnen zich hier namelijk ophopen met puistjes of mee-eters als gevolg. Niacinamide zal de poriën kleiner maken en er dus voor zorgen dat puistjes of mee-eters worden voorkomen.
  • Ook werkt niacinamide ontstekingsremmend. Rode plekjes, puistjes en andere irritaties zullen daarom sneller verdwijnen als je een product gebruikt waar niacinamide in zit verwerkt. 
  • Bovendien werkt niacinamide kalmerend voor de huid. Net als dat niacinamide ontstekingsremmend werkt bij rode plekjes en acne, zal deze vitamine ook kalmerend werken. Mensen met een gevoelige huid kunnen daarom ook zeker baat hebben bij een product met niacinamide.

Hoe breng je niacinamide aan?

Zoals net al werd benoemd maakt het lichaam zelf geen niacinamide aan. Gelukkig bestaan er wel voldoende manieren om wél aan niacinamide te komen, zodat je de voordelen ervan zelf kunt ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld niacinamide halen uit voeding. Dit vind je onder andere terug in vlees, eieren, noten en zaden. Bovendien kun je natuurlijk ook gezichtsverzorgingsproducten aanbrengen met niacinamide erin verwerkt, zoals een serum, toner of exfoliant

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet je niacinamide per dag gebruiken?

Je kunt twee keer per dag niacinamide gebruiken, in de ochtend en avond.

Wanneer moet je niacinamide aanbrengen?

Breng niacinamide na het reinigen van het gezicht aan. Nadat je niacinamide hebt aangebracht, moet je nog een dag- of nachtcrème aanbrengen.

Tegen welke huidproblemen helpt niacinamide?

Niacinamide helpt onder andere om de huid te kalmeren, puistjes en roodheid tegen te gaan en om de vochtbalans op peil te houden.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…