Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Door: Kimberly
Geupdate op:

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van melkzuur? Dat hebben we hieronder voor je uitgelegd. 

Inhoudsopgave

Serum

Melkzuur wordt in vele gevallen gebruikt in serums. De formule in deze serums zijn namelijk sterker dan in ‘normale’ serums. Dat komt omdat melkzuur in combinatie met andere exfoliërende zuren zorgt voor een sterkere volume. Ook wordt het serum gebruikt als peelings. Dit zorgt ervoor dat je sneller verbetering ziet in oneffenheden en rimpels op de huid. 

Versterken van de huid

Melkzuur zorgt ervoor dat je huidbarrière wordt versterkt. Dat komt door de wisselwerking samen met neuropeptide, wat grote invloed heeft op de microbioom die ervoor zorgen dat je huid op verschillende perspectieven wordt versterkt. Ook zorgt dit ervoor dat je huid beter reageert op stress. 

Vervaagt huidverkleuring

Een van de grootste redenen dat mensen melkzuur gebruiken is om de huidverkleuringen te vervagen, maar ook helpt het tegen de overtollige melanine en de littekens na de puistjes. Melkzuur stimuleert de huid om sterker te worden en alle oneffenheden weg te werken. Let wel op dat je oneffenheden niet met een week weg zijn. Het heeft tijd nodig om je huid er ook aan te laten wennen. 

Weinig irritaties

Een groot voordeel van melkzuurproducten is dat je huid een stuk minder last krijgt van irritaties. Melkzuur komt namelijk met een wat rustigere gang in je huid en pakt je huid niet meteen vast. Zodra je irritaties krijgt van melkzuur, moet je kiezen voor een mindere dosis of je bent er allergisch voor en dan kan je er het beste meteen mee stoppen. Let wel op: tijdens een zwangerschap is je huid een stuk gevoeliger en kan het dus zijn dat je huid wel gaat irriteren. 

Gezichtsreiniger

Melkzuur wordt de laatste tijd ook steeds vaker gebruikt bij gezichtsreiniging. Het zorgt er namelijk voor dat je huid goed wordt schoongemaakt, maar ondertussen niet wordt uitgedroogd. De gezichtsreiniging met melkzuur werkt ook antibacterieel. 

 Veelgestelde vragen

Hoe maak je melkzuur?

Melkzuur maak je door verschillende biologische processen. Denk bijvoorbeeld aan fermentatie door bacteriën.

Is melkzuur vegan?

Jazeker, melkzuur is een vegan product. 

Kan je allergisch zijn voor melkzuur?

Het is zeker mogelijk dat je allergisch bent voor melkzuur. Het is daarom verstandig om eerst goed op de ingrediëntenlijst te kijken als je ergens allergisch voor bent. 

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben Kimberly, een studente aan TU Delft die houdt van alles wat met schoonheid te maken heeft. Zelf heb ik twee huisdieren, een kat en een hond, die altijd aan mijn zijde zijn. Als ik niet bezig ben met schoolwerk of bloggen over beauty, breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen!

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…

De beste tips voor het gebruik van zilvershampoo

Zilvershampoo wordt steeds populairder onder de mensen met blond haar. Er zijn ook veel verschillende manieren waarop je zilvershampoo kan gebruiken. Toch weet niet iedereen welke manieren je hiervoor hebt….