Zelf je haar knippen? Zo pak je het aan inclusief tips

Door: Erik
Geupdate op:

zelf haar knippen tips

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Is het weer tijd voor een knipbeurt, maar heb je geen zin of tijd om naar de kapper te gaan? Dan kun je ook het heft in eigen handen nemen. Je kunt namelijk zelf jouw eigen haar knippen. Maar, hoe doe je dat zonder dat het mislukt? Hieronder hebben we een instructie en een aantal tips voor je op een rij gezet die je kunnen helpen bij het creëren van een nieuwe coupe.

Inhoudsopgave

Bij de kapper, of thuis het haar knippen?

Ben je van plan om zelf het haar te knippen? Houd er dan rekening mee dat de kans aanwezig is dat het kan mislukken. Je kunt jouw afgeknipte haar niet 123 terugkrijgen. Mocht je bang zijn dat het mislukt, knip dan niet je eigen haar en ga naar de kapper. Wil je alsnog zelf je haren knippen en heb je er het volste vertrouwen in? Dan kun je de onderstaande tips eens doorlezen.

Tip 1: Haal de juiste benodigdheden in huis 

Voor het knippen van jouw haar is het fijn om de juiste benodigdheden in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan een kappersschort en een kam. En natuurlijk niet te vergeten: de schaar. Een schaar is belangrijker dan je denkt. Zo moet een schaar scherp zijn zodat jouw haar niet beschadigd zal raken tijdens het knippen. Je kunt ook een kappersschaar kopen.

Tip 2: Houd rekening met jouw haartype

Ieder haartype wordt op een andere manier geknipt. Waar je bij stijl haar het haar het beste nat kunt knippen, is dat bij krullen uit den boze. Als het haar opdroogt, zal het haar in elkaar krullen en het kan dan zijn dat je de krullen op een verkeerde manier hebt geknipt. Bij krullen is het daarom ook belangrijk om het niet uit de borstelen, maar knip de krul een voor een. 

Tip 3: Ga niet overhaast aan de slag

Als je zelf jouw haar gaat knippen, is het belangrijk om niet overhaast aan de slag te gaan. Je moet de tijd nemen en goed bekijken wat en hoeveel je knipt. Ga daarom op zoek naar een geschikt moment waarin jij rustig jouw haar kunt knippen.

Stijl haar knippen

Het knippen van stijl haar is de meest eenvoudige opgave om zelf uit te voeren. Je kunt namelijk vrij eenvoudig zelf puntjes knippen zonder dat het gauw de mist in gaat. Hoe je dat doet?

Kam allereerst het haar goed door en maak in het haar een middenscheiding. Doe het haar naar voren, zodat het over je schouders valt. Knip de ene helft niet in een keer af, maar doe het stapsgewijs. Knip elke keer een plukje in de gewenste lengte, en doe dit vervolgens ook bij de andere helft van het haar. 

Krullend haar knippen

Krullend haar knippen is iets dat veel aandacht vereist. Het beste is om krullend haar door een kapper te laten knippen die er veel verstand van heeft. Wil je alsnog zelf jouw haar knippen? Dan is het in ieder geval belangrijk dat je je haar niet nat maakt of doorkamt. Laat het haar gewoon voor wat het is.

Voordat je begint met knippen, is het belangrijk dat je het haar verdeelt in delen, bijvoorbeeld door eerst het onderste gedeelte te knippen en vervolgens het bovenste gedeelte. Hiervoor kun je een knot dragen. Knip stukken van de krullen af waar het haar dunner wordt, gespleten is of dor is. Het is belangrijk om krul voor krul te knippen. Ga vervolgens kijken in de spiegel of het haar aan beide kanten recht is geknipt.

Veelgestelde vragen

Moet ik een speciale schaar gebruiken voor het zelf knippen van mijn haar?

Het is van groot belang om een speciale kappersschaar te gebruiken bij het knippen van het haar. Een gewone schaar kan namelijk schadelijk zijn voor het haar, omdat deze scharen niet scherp genoeg zijn.

Hoe vaak moet je gemiddeld het haar knippen?

Om de maand naar de kapper om jouw puntjes bij te werken – of door het zelf te doen – wordt aangeraden. Zo behoud je een volle bos haar en voorkom je dat je haar gaat splijten.

Kun je beter nat of droog zelf je haar knippen?

Wanneer je stijl, lang haar hebt kun je het nat maken. Bij krullen moet je het droog knippen, anders kun je niet goed zien hoe je jouw krullen mooi kunt behouden.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen
De verschillen tussen zilvershampoo en toner 

Veel mensen kiezen ervoor om hun haar blond te verven. Toch kan het zijn dat je haar na het verven geel kan uitslaan. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het…

De voordelen van een zilvershampoo

Zilvershampoo wordt met de jaren steeds populairder onder de mensen. Vooral bij mensen met blond of grijs haar is zilvershampoo tegenwoordig onmisbaar. Toch zijn er nog veel mensen die het…

Wat zijn de voordelen van melkzuur?

Als je aan mensen vraagt wat melkzuur is denken veel mensen vaak aan een soort verzuurde melk. Toch is melkzuur ook een heel ander product. Melkzuur is namelijk een huidverzorgingsingrediënt….

Welke haarverzorging past bij jouw haartype?

Iedereen weet dat er heel veel verschillende soorten haartypes zijn. Elk haartype heeft weer een ander haarverzorging nodig. Toch is het voor veel mensen moeilijk om erachter te komen welke…

beste zilvershampoo

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die zilvershampoo gebruiken. Zilvershampoo heeft namelijk een goed effect op geverfd blond of grijs haar. Het geeft namelijk een koele gloed aan het kapsel….

Waarom oogverzorging zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het verzorgen van hun huid. Toch vergeten genoeg mensen het verzorgen van de ogen. Je ogen hebben namelijk ook gewoon een goede verzorging…