Waarom jij ook baat hebt bij een serum

Door: Erik
Geupdate op:

waarom een gezichtsserum gebruiken

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Veel mensen gebruiken een serum. En dat is eigenlijk ook niet zo gek. Een serum kan namelijk een goede aanvulling zijn op jouw dagelijkse skincare. Zo kan een serum een specifiek huidprobleem aanpakken, omdat er veel werkzame stoffen zitten verwerkt in een serum. Hieronder vertellen we je alles over een serum en wellicht heb jij er ook wel baat bij.

Inhoudsopgave

Wat is een serum?

Een serum is een vloeibaar goedje dat je op jouw gezicht kunt druppelen. Een serum zit vol met werkzame stoffen waar jouw gezicht blij van wordt. Een serum is bovendien niet zo heftig als een dagcrème, waardoor een serum ook veel sneller in de huid wordt opgenomen. Een serum kun je overigens niet vervangen door de dagcrème, maar het is juist een goede aanvulling. Bovendien is een serum een goed middel om een specifiek probleem aan te pakken, zoals huidveroudering of rode vlekjes.

Hoe werkt een serum en wat is het nut ervan?

Zoals net al werd benoemd kan een serum een specifiek huidprobleem verhelpen. Een serum zal er dus voor zorgen dat jouw huid in een betere staat zal verkeren. Het is belangrijk om een serum te gebruiken die speciaal is gemaakt om het huidprobleem aan te pakken waar jij last van hebt. Kies dus niet zomaar een serum uit, maar lees goed wat het nut is van die ene serum.

Zo bestaan er serums om huidveroudering tegen gaan, maar ook serums die pigmentvlekken oplossen. Bovendien bestaan er ook serums die specifiek bedoeld zijn om rode vlekjes te verminderen, of bijvoorbeeld om de droge huid een boost van hydratatie te geven.

Hoe gebruik je een serum?

Doe een klein beetje serum op jouw vingers en verdeel dit vervolgens over jouw huid. Gebruik niet te veel: een serum is vrij waterig en je hebt dus al gauw genoeg op je hand. Breng het serum aan op een gereinigde, schone en droge huid. Vervolgens breng je na het serum een dagcrème of nachtcrème aan. Je kunt een serum twee keer per dag aanbrengen, in de ochtend en in de avond. 

De juiste stap in jouw verzorgingsroutine

We benoemden het net al kort: een serum breng je aan ná de reiniging en vóór de dag- of nachtcrème. Dit komt omdat serum makkelijk wordt opgenomen in de huid. Een dag- of nachtcrème is juist veel zwaarder en heeft de tijd nodig om in te trekken. Als het serum na de dag- of nachtcrème wordt aangebracht, kan het serum minder effectief in de huid trekken. Het is daarom belangrijk om de juiste gezichtsverzorgingsroutine aan te houden.

Een goede verzorgingsroutine kan er daarom zo uit zien:

  1. Cleanser
  2. Toner
  3. Exfoliant
  4. Serum
  5. Oogcrème
  6. Dag- of nachtcrème

Veelgestelde vragen

Is een serum noodzakelijk?

Een serum kan een goede toevoeging zijn aan jouw skincare, vooral als je last hebt van een huidprobleem of een huidprobleem wil tegengaan. Een serum kan dus zeker nuttig zijn.

Moet je een serum per se combineren met dag- of nachtcrème?

Een serum zal jouw huid niet voldoende beschermen gedurende de dag. Daarom is het belangrijk om het serum wel te combineren met een crème.

Kun je meerdere serums combineren?

Als je meerdere serums wil gebruiken, is het belangrijk om te checken of deze ingrediënten überhaupt goed samengaan. Sommige ingrediënten kunnen namelijk te heftig zijn voor de huid en irritatie veroorzaken. Check daarom eerst welke ingrediënten er in beide serums zitten en of deze goed met elkaar samengaan, voordat je deze met elkaar gaat combineren.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen

Deze tekst gaat over het belang van scheerschuim. Zo weet je precies waarom deze voor velen vanzelfsprekende stap in het scheren, nou eenmaal zo belangrijk is.

In deze blogpost gaat het over de verschillende stappen uit een skincare routine. Zo weet jij precies wat voor verschillende stappen in huidverzorging er zijn.

In deze blogpost wordt uitgelegd hoe je jouw nagels kunt ontdoen van gellak of nepnagels. Zo kun je weer jouw natuurlijke nagels rocken óf ze klaar maken voor de volgende set nagels!

sporters

Haarverzorging voor sporters is essentieel vanwege uitdagingen zoals zweet, chloor, zout water en blootstelling aan de elementen. Basisverzorging omvat regelmatig wassen met geschikte shampoos en conditioners, terwijl specifieke strategieën zoals het dragen van een badmuts of het gebruik van leave-in conditioners kunnen helpen bij specifieke situaties. Kies natuurlijke haarverzorgingsproducten die passen bij jouw haartype en behoeften voor gezond en sterk haar, zelfs tijdens het sporten.

stralende huid voeding

Voor een stralende huid zijn voedingsstoffen als vitamines A, C, E, mineralen zoals zink en selenium, en omega-3 vetzuren essentieel. Water houdt de huid gehydrateerd. Eet groenten, fruit, vette vis en noten, en vermijd suiker, bewerkte voeding, sommige zuivelproducten, alcohol en cafeïne voor een gezonde huid.

zwanger

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om je haar zorgvuldig te verzorgen. Gebruik milde en veilige haarproducten zonder sulfaten en parabenen, was je haar regelmatig, vermijd agressieve stylingtools en chemicaliën zoals haarkleurmiddelen tijdens het eerste trimester. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet met essentiële voedingsstoffen en hydrateer je haar met maskers. Hormonale veranderingen kunnen haaruitval veroorzaken, maar dit is meestal tijdelijk. Raadpleeg een arts voor aanhoudende haarproblemen.