Zelf je haar verven? Zo pak je het goed aan

Door: Erik
Geupdate op:

zelf haar verven

Onze selectiecriteria

Onderzochte producten

53

Onderzochte
producten

Bestede uren

41

Bestede
uren

5

Onderzoeken
uitgevoerd

Opmerkingen verzamelt

20

Opmerkingen
verzameld


Iedere maand naar de kapper om jouw uitgroei bij te laten werken is geen doen. Dit kost handenvol geld én tijd. Je kunt overigens ook zelf het haar verven. Wanneer jij jouw haar gaat verven in de hoop met een goed resultaat, kun je de onderstaande tips wellicht nog even doornemen.

Inhoudsopgave

Tip 1. Haal de nodige spullen in huis

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om eerst naar de winkel te gaan en daar de benodigdheden voor het verven op te halen. Denk daarbij aan haarverf, een mengkom, wat haarklemmen, een handdoek en eventueel ook handschoenen – mochten deze niet in het verfpakketje zitten.

Tip 2. Bepaal de kleur

Het is o zo belangrijk om de juiste kleur te bepalen. Als je vaak naar de kapper gaat om daar jouw haar te verven, kun je de haarkleur opvragen die jouw kapper gebruikt of gebruik desnoods dezelfde verf als jouw kapper. Is het de eerste keer dat jij je haar gaat verven? Denk dan goed na voor welke kleur jij gaat. Wil je een donkerdere kleur? Kies dan niet meteen voor de meest donkere kleur, maar speel op safe. Als het toch te licht uitvalt, kun je het altijd nog donkerder verven. Dit is eenvoudiger dan andersom.

Tip 3. Het verven kan beginnen 

Heb je het pakketje met verf in huis gehaald, met een kleur dat volledig aansluit op jouw wensen? Dan kan de voorbereiding van het verven beginnen. Meng de inhoud met elkaar zodat er een goedje met verf ontstaat. Het is belangrijk om de stappen van het verfpakket zo goed mogelijk op te volgen. 

Borstel jouw haar goed door en maak een middenscheiding. Vervolgens verdeel je het haar op in vier delen door ook een scheiding over dwars op het hoofd te maken. Je kunt hiervoor haarklemmen of een elastiek gebruiken.

Om jouw kleding te beschermen kun je een handdoek of een schort over jouw schouders leggen. Nu kun je de verf aanbrengen. Begin bij de randen van het haar en verf van voor naar achteren in een vloeiende beweging. Het is belangrijk om bij het verven van de randen niet te lang te treuzelen, aangezien de verf zo langer intrekt bij de randen dan bij de rest van het haar.

Ga vervolgens door naar de rest van het haar en begin bij de middenscheiding. Hier zit de – waarschijnlijk – de uitgroei, en dat wil je natuurlijk weggewerkt hebben. Verf telkens plukje voor plukje, kam het nog een keer door en ga vervolgens ook door naar de lengte. Het is belangrijk om nu de verf in te laten trekken gedurende de aangegeven tijd. Raak het haar nu niet meer aan. 

Tip 4. Haren wassen

Is de aangegeven inwerktijd verstreken? Dan is het tijd om het haar uit te spoelen. Zorg ervoor dat de verf niet in de ogen terechtkomt. Spoel de meeste verfresten eruit en breng dan een shampoo aan. Breng na de shampoo een verzorgende conditioner en een haarmasker aan, zodat het haar weer lekker zacht aanvoelt.  

Tip 5. Shinen met je nieuwe look

En nu is het afwachten op het resultaat. Spannend! Is jouw haar helemaal geworden zoals je in gedachten had? Dan kun je shinen met jouw nieuwe look en dit ook aan de rest van de buitenwereld laten zien. Zeg maar hallo tegen een verfrissend, nieuw uiterlijk!

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn haar wassen voordat ik het ga verven?

Het is belangrijk om jouw haar niet te wassen voordat je het gaat verven. Verf pakt namelijk minder goed op gewassen haar. Zorg er dus voor dat je ongeveer twee dagen het haar niet hebt gewassen voor de verfbeurt.

Hoe behoud je de kleur van het haar goed?

Om de kleur van jouw geverfde haar te beschermen, is het belangrijk om niet te vaak het haar te wassen. Ook is het belangrijk om een goede shampoo en conditioner te gebruiken.

Is haarverf schadelijk?

Haarverf is niet schadelijk voor het haar, maar kan wel schadelijk zijn voor de hoofdhuid.

Plaats een reactie

Foto van auteur
Gepubliceerd door
Ik ben de oprichter van BeautyGaze. Afgestudeerd in 2012 af aan het Erasmus Universiteit Rotterdam in International Business, Marketing en Management. Ik houd ervan mensen te helpen zich zeker te voelen over hun uiterlijk. Daarnaast heb ik twee kinderen en woon in Roosendaal.

Lees hier meer over ons team.

bol.com

Snelle verzending

Gratis retourneren

Vandaag bezorgd!

Drogisterij Deals bij Bol.com

Kortingen tot 60%! De nieuwste aanbiedingen voor o.a. parfum, make-up, shampoos en nog veel meer.

Recente artikelen

Deze tekst gaat over het belang van scheerschuim. Zo weet je precies waarom deze voor velen vanzelfsprekende stap in het scheren, nou eenmaal zo belangrijk is.

In deze blogpost gaat het over de verschillende stappen uit een skincare routine. Zo weet jij precies wat voor verschillende stappen in huidverzorging er zijn.

In deze blogpost wordt uitgelegd hoe je jouw nagels kunt ontdoen van gellak of nepnagels. Zo kun je weer jouw natuurlijke nagels rocken óf ze klaar maken voor de volgende set nagels!

sporters

Haarverzorging voor sporters is essentieel vanwege uitdagingen zoals zweet, chloor, zout water en blootstelling aan de elementen. Basisverzorging omvat regelmatig wassen met geschikte shampoos en conditioners, terwijl specifieke strategieën zoals het dragen van een badmuts of het gebruik van leave-in conditioners kunnen helpen bij specifieke situaties. Kies natuurlijke haarverzorgingsproducten die passen bij jouw haartype en behoeften voor gezond en sterk haar, zelfs tijdens het sporten.

stralende huid voeding

Voor een stralende huid zijn voedingsstoffen als vitamines A, C, E, mineralen zoals zink en selenium, en omega-3 vetzuren essentieel. Water houdt de huid gehydrateerd. Eet groenten, fruit, vette vis en noten, en vermijd suiker, bewerkte voeding, sommige zuivelproducten, alcohol en cafeïne voor een gezonde huid.

zwanger

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om je haar zorgvuldig te verzorgen. Gebruik milde en veilige haarproducten zonder sulfaten en parabenen, was je haar regelmatig, vermijd agressieve stylingtools en chemicaliën zoals haarkleurmiddelen tijdens het eerste trimester. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet met essentiële voedingsstoffen en hydrateer je haar met maskers. Hormonale veranderingen kunnen haaruitval veroorzaken, maar dit is meestal tijdelijk. Raadpleeg een arts voor aanhoudende haarproblemen.